top of page

ELEKTRONIKUS ELLENŐRZŐ

DIGITÁLIS OKTATÁS

Technikai segítség

DKT (Digitális Kollaborációs Tér)

Étkezés

Felügyelet

BEISKOLÁZÁS (LEENDŐ ELSŐSÖKNEK)

Tájékoztatás beiratkozásról

Fontos tudnivalók

Arcaink

Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra. 2020-ban nyert immár 4. alkalommal Nemzeti Tehetség Program keretén belül: „Arcaink” című pályázatunk.

Megvalósítása a járványügyi helyzet miatt, 2021 év elején kezdődhetett meg: 16 tehetséges tanuló került a programba, akik a festészet, foglalkozásokon valósították meg a pályázat programelemeit.
„Arcaink” címmel tanulmányrajzokat készítettetek egymásról, a portré rajzolás rejtelmeiben, mélyülhettek el. Belső arcaink témában Túriné Makoldi Gizella képzőművész batik függönyeit csodálhattuk meg foglalkozásainkon, ahol a magyarság ősi szimbólumvilága, mesés kompozíciói adtak tovább inspirációt: Egyedi textil képek, alkotások születtek.
A programoka bevont további szakemberek, is segítették témáink színvonalas megvalósítást: Fabó Éva művészettanárral, a Chován Kálmán AMI kerámia foglalkozásain „Májusi arcaink” címmel, sík és térbeli plasztikák készültek, az agyag megmunkálásával.
Portré témában, Imre György fotóriporter középiskolai tanár, szakoktató előadásában ismerhették meg tanulóink a portré fotózás alapismeretit, az iparművészeti szakképzés fotó szakának szépségit. Gyakorlatban is kipróbálhatták a hallottakat, igazi portréfotózás hangulatát kialakítva rajztermünkben.
Dombóvári Zita művésztanárral, az arc, haj díszeit készítették el, egyedi tárgyalkotó tevékenységben, ősi bőrfonások, hatfonatok elkészítésével.
A programban készültek még arcaink „másként” : akvarellel, úgy mint Picassó, ill. kollázsban, színes, produktív, gazdag munkaórák álltak mögöttünk.
A programunk megkoronázása a kétnapos tanulmányút: aug. 9-10-én Lakitelken.
Úticélunk a Népfőiskola, ill. a Nemzeti Művelődési Intézet volt. Az első napon a Nemzeti Művelődési Intézet vendégei voltunk, ahol az intézmény munkatársa: Hévizi Róbert kalauzolásával, értékes elődásából ismerhettük meg az intézményt. Magyarságtörténet, teremtéstörténet, a magyar kultúra jelképei, a kereszténységünk nyomatai meséltek minden alkotáson, az egész millőben. Makoldi Gizella gyönyörű batikfüggönyeit csodálhattunk meg teljes nagyságban, színességükben. Alkothattunk inspirálódva hatásuk alatt. A tartalmas, szép napot a Népfősikola Hungarikum Liget megtekintésével zártuk, majd szállásunkat a Vendégházban foglalhattuk el.
Kirándulásunk 2. napját az újonnan megnyílt Gabriella Gyógy- és Strandfürdőben töltöttük, ahol emlékezetes élményekkel búcsúzhattunk olyan 9 tehetséges ballagó diákunktól is, akik már középiskolában folytatják, tanulmányaikat szeptembertől.
Pályázatunk alkotásai, digitalizált formában dolgozzuk fel, ill. mutatjuk be. Szép, értékes és tartalmas pályázatot zárunk le, ahol minden résztvevő gazdag, sokrétű tapasztalathoz juthatott, személyiségüket táplálva

 

Nyerges Gáborné

A BÉKÉSCSABAI TANKERÜLETI KÖZPONT  FENNTARTÁSÁBAN MŰKÖDŐ 
KONDOROSI PETŐFI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 
„ A R C A I N K ” CÍMŰ PÁLYÁZATA  MEGVALÓSULT

PÁLYÁZATI AZONOSÍTÓ: NTP-MŰV-20-0126

ELÉRHETŐSÉG

66-388-632

CSENGETÉSI REND

5553 Kondoros,

Iskola utca 2/6. (Felső tagozat)  

Hősök útja 36. (Alsó tagozat)

0.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

 

7:00-7:45
7:45-8:30
8:45-9:30
9:45-10:30
10:45-11:30

11:45-12:30
12:45-13:30
13:45-14:30

BÉKÉSCSABAI TANKERÜLETI KÖZPONT

5600 Békéscsaba,  Kiss Ernő u. 3.

​Tel: +36 (66) 795-215

Email: bekescsaba@kk.gov.hu

Tankerületi igazgató: Bánki András

Partnereink

nfu.jpg
emet_logo.png
EMMI-logo.png
ncsszi_logo.png
nea_logo.png
nemzeti_tehetseg_program_logo.png
ofi_logo.jpg
klebelsberg_logo.jpg
banner.png
nemzet_fejlesztesi_miniszterium_logo.jpg
bottom of page