top of page

Iskolánk sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrás Minisztériumhoz NTP-SR-15-0090 azonosítószámon”Sportoljak, de mit?” címmel.

 A megvalósításhoz 700.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk.

Programjaink megvalósítási ideje: 2016. márciustól májusig

Sportoljak-_de_mit_(12).jpg

Iskolánk célul tűzte ki a sport megszerettetését, a szabadidő helyes eltöltésének megszervezését, az egészséges életmódra nevelést. Ezt a folyamatot a gyerekeken keresztül célszerű elkezdeni. Így a program célja is adott volt: egészséges, nagy munkabírású, sportos fiatalokat engedjünk el az oktatási intézményből. A mozgás, mint napi tevékenység rutinná, természetes folyamattá váljon, ne nyűg, megterhelés legyen az edzésre járás, a szabadban eltöltött idő, hanem váljék természetes folyamattá. Igénye legyen gyermeknek arra, hogy a napi munka mellett szakítson időt a testi- lelki feltöltődésre, a felesleges energiák elégetésére, a szervezet kardiológiai rendben tartására. Célközönségünk az általános iskola alsó- felső tagozata, szüleik, barátaik, testvéreik közül kerültek ki. A megvalósításban az iskolai sportkör, pedagógus kollégáink, a helyi és környező sportegyesületek, a Szarvasi Vöröskereszt, a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő, a szarvasi műjégpálya volt segítségünkre.

Megvalósult tevékenységek:

  • az egészséges életmódra nevelés;

  • védőnői előadás a serdülőkori testi higiéniáról;

  • egészséges ételek kóstolója;

  • egészségügyi szűrés / vérnyomás, testzsír, BMI - mérés

  • véradás

Kísérő rendezvényként iskolánk művészetoktatásban résztvevő tanulóinak munkáiból kiállítást szerveztünk, melynek címe: "Sportoltam", "Sportol a család". A munkákat emléklappal honoráltuk.

 

A pályázat segítségével sikerült céljainkat megvalósítani, színes, élvezetes programokat kínálva az érdeklődőknek. Reméljük a szemléletváltás a következő években érzékelhető lesz.

A program támogatói az EMMI mellett a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő voltak. 

Köszönet támogatóinknak:

nemzeti_tehetseg_program_logo.png
bottom of page