top of page

„Mozdulj rá! „  Ezzel a címmel nyerték meg iskolánk gyógypedagógusai  a Nemzeti Tehetség Program  (pályázati azonosító: NTP-FTP-13-017) fogyatékkal élő tanulók integráló környezetben megvalósuló tehetségsegítő programjának megvalósítására kiírt pályázatot.

A „Mozdulj rá!” tehetséggondozó program fő témája a sport. Ezen belül pedig egy olyan sportnapot rendeztek tanulóinknak, ahol társaikkal, szüleikkel, tanáraikkal sportágválasztó programokon mutathatták meg tehetségüket, akadály-és váltóversenyen ügyeskedhettek.

Az elsődlegesen sajátos nevelési igényű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű pályázatba bevont tanulók számára legnagyobb élményt a Gyulai Várfürdőben eltöltött nap nyújtotta, ahol a kisebbek számára vízhez szoktatást, a nagyobbaknak vízi akadályversenyt, úszóversenyt rendeztek nevelőink.

phoca_thumb_l_Gyulai-furdoben3.JPG

A programsorozatba bevont 160 tanuló a Sportnapon Opauszki Anita gyógytestnevelő edzői és sportszakemberi tudását felhasználva sportági bemutatókon és versenyeken vehetett részt szülők és pedagógusok közreműködésével.

 

Uhljárné Fabó Edit a mozgás fontosságáról tartott előadást, majd játékos szellemi vetélkedőt szervezett a gyerekek számára.

Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, mikor Gyulán strandoltak. A felejthetetlen élményről 30 gyermek és az őket kísérő pedagógusok tudnának a legjobban beszámolni: Bánkiné Behán Ildikó, Paluska-Pogonyi Andrea, Opauszki Anita, Opauszki Zita.

 

 

A sikeres pályázat által nyert 390.000,- Ft összeg tette lehetővé, hogy élményekben gazdag, színvonalas programsorozatot valósíthassanak meg a fogyatékkal élő tanulók tehetségsegítése céljából.

bottom of page