top of page

NEA-UN-15-SZ-0878  - Viszontlátásra!

Alapítványunk 354.000,-Ft támogatást nyert a Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt szakmai pályázathoz.
 

A pályázat eredeti célkitűzése az volt, hogy külhoni magyar fiatalokat tudjunk vendégül látni az Október 23-iki nemzeti ünnepünk alkalmából.
 

A másodlagos célunk az volt, hogy a HATÁRTALANUL program keretében meglátogatott barátainkat viszont láthassuk. A viszonzás fontosságát szem előtt tartva vágtunk bele a programba. Meghívtuk a nagysallói Magyar Iskola és a körösrévi diákok és kísérőik egy csoportját. A köröstárkányi iskolából sajnos nem érkeztek gyerekek, miután nem engedélyezték utazásukat.
 

A program megvalósításának ideje 2015. október 21. és 25. közé esett.
 

A programsorozatunk keretében olyan kulturális programokra juttattuk el vendégeinket, amiben nem minden nap lehet részük, sőt, többségüknek sosem.
 

Az érkezésük estéjén a Szegedi Nemzeti Színházban néztük meg Mozart Varázsfuvoláját, másnap iskolai órákat látogattak vendégeink. Részt vettek a város október 23-iki ünnepségén. Lovaskocsin járták be a várost, majd részt vettek az iskola őszi szünet előtti "suli-buliján".
 

Nagy élmény volt a szarvasi Holt Körösön tett sétahajó út, melynek egyik állomása volt a történelmi Magyarország közepe.
 

Az est folyamán 50-es évekbeli történetet ismertek meg a tanulók a Made in Hungária c. film jóvoltából. A film előtt ismertetés hangzott el, utána pedig megbeszéltük a látottakat.
 

Utolsó napon a gyopárosi élményfürdőben múlattuk a napot, a vasárnapi hazautazás előtt.

20151023_103748.jpg

Köszönet támogatóinknak:

Viszontlátásra

bottom of page