top of page

Április 7. és május 10. között zajlott le a „Petőfi István nyomában” című programsorozatunk, mely változatos eseményekben bővelkedett.

 

Először a kondorosi Nagymajorba vezetett egy kerékpártúra. Iskolánk névadója hosszú évekig itt volt jószágigazgató, majd gazdatiszt. Itt írta verseit, s itt álmodozott Kondoros újratelepítéséről.

 

"Kondoros az irodalomban" címmel hirdettek meg tablókészítési versenyt. Nemcsak Petőfi István versei, hanem Arany János Betyár című költeménye, Péter Erika Anyám földje és Hetényi György Kondoros község alapítási története című költeménye is megemlíti Kondorost

 

 

Petőfi István életéről szóló vetélkedőn szerezhettek hasznos ismereteket a résztvevők iskolánk névadójáról, Kondoros első pénztárnokáról.  Megemlékezéssel, koszorúzással folytatódott a programsorozat Petőfi István sírjánál és az emléktáblánál.

 

 Az István öcsémhez versmondó versenyen mérhették össze tudásukat a tanulók szép versmondásból.

Rendhagyó irodalomórán a Petőfi családról hallhattunk előadást, majd versíró versennyel zárult a programsorozat, melynek témája a tavasz volt.

phoca_thumb_l_Kondoros-Kiskoros--Szlovak

Azok a tanulók, akik sok rendezvénybe bekapcsolódtak, egy jutalomkiránduláson vehettek részt Kiskőrösön. Itt először a Szlovák Tájházat nézhették meg a diákok. Azután Petőfi Sándor szülőházát tekinthették meg, eredeti berendezési tárgyakkal. Természetesen Petőfi Istvánra utaló adatokat is láthattak. A kiskőrösi múzeumban gyarapíthatták tovább tudásukat.

Stílusosan Petőfi Sándor:„István öcsémhez” című költeményének elszavalásával és a szülői házon egy koszorú elhelyezésével búcsúztak diákjaink a Petőfi család emlékétől.

 

A programot május 10-én zártuk a Petőfi Gálával.

 

Az Alapítvány a Kondorosi Általános Iskolásokért alapítvány programunkhoz sikeres pályázatnak (azonosítószám: NEA-UN-14-SZ-0998)    köszönhetően 422.350,-Ft támogatást nyert. 

Petőfi István nyomában

bottom of page