top of page

ELEKTRONIKUS ELLENŐRZŐ

DIGITÁLIS OKTATÁS

Technikai segítség

DKT (Digitális Kollaborációs Tér)

Étkezés

Felügyelet

BEISKOLÁZÁS (LEENDŐ ELSŐSÖKNEK)

Tájékoztatás beiratkozásról

Fontos tudnivalók

Alapítványunk lassan 20 éve működő  szervezet. Alapszabályunkban a kondorosi általános iskolás korú tanulók  támogatását tekintjük fő célunknak. Elsősorban programjaikat, munkájukat  támogatjuk, fejlődésüket segítjük. Kuratóriumunk 1 elnökből és 4  tagból áll. Minden tag és az elnök is  társadalmi munkában végzi a feladatát.  E sikeres pályázatunknak köszönhetően 998.000,-Ft-ot fordíthattunk az alábbi célok megvalósítására.

A támogatás célja:

       • Az alapítvány mindennapi működésnek zavartalan, magas szintű működtetése a bevontak megelégedésére.  Gondoltunk itt az általános iskola által biztosított irodahelyiség megfelelő, kulturált  berendezésére, tisztántartására, felszerelésére. 1-1 megbeszélés, iskolai szintű kisebb rendezvényhez (a Covid 19 sajnos korlátozta)    némi vendéglátással  kedveskedtünk a résztvevőknek a megvásárolt édességgel, élelmiszerrel, ásványvízzel. Az adminisztrációs munkánkhoz a beszerzett laptop a könyvelésben és a pályázatok dokumentációjának elkészítésében, felkutatásában nagy szolgálatot tesz még jó néhány évig.  A dekorációs kellék beszerzésével a ballagási ünnepélyt tettük esztétikusabbá. A beszerzett eszközök, mint kávéfőző, teafőző, porszívó, tárolószekrény az alapítványi eszközállományunkat növeli, a komfortosságot biztosítja hosszú távon.

       • Az alapítványi hagyományaink ápolásával tanulóink támogatása tanulmányi versenyek,  kirándulás, jutalmazás terén. 81 db jutalomkönyvet könyvet oszthattunk ki. A tanulmányi versenyek nevezési díját  6 tanulónál vállaltuk át.

      • Az alapítvány által létrehozott díjak méltóságát, értékét őrizve, az arra érdemes tanulók  díjainak biztosítása, mint a Petőfi-díj. Ezt a minden tanév végén a tanulmányi munkában, sportéletben, művészet terén a legkimagaslóbb tanulók kaphatják meg. Öt évvel ezelőtt a  közösségi munkában, a közösségi értékteremtésben, a tanulók érdekében kimagasló munkát végző felnőttek számára alapítottuk a Petőfi  István Emlékplakettet. E díjat  minden évben a Petőfi gálán adtuk át. A 2019/2020-as tanévben  e programunk elmaradt a koronavírus okozta rendkívüli helyzet miatt.  Sem iskolán kívüli, sem iskolán belüli versenyek nem kerültek ekkor szervezésre, így a díjakat sem tudtuk kiosztani. Reméltük, hogy a 2020/2021-es tanév másképpen lesz, de ismét csalódtunk. A vírushelyzet miatt ismét elmaradt e rangos esemény is és a tanévzárót is egyszerűsített formában rendeztük meg. Így a kuratórium úgy döntött, hogy a ballagó 8.osztályos között keresi meg azokat az arra érdemes tanulókat, akiknek átadhatjuk a díjat.  2 ballagó tanulónak tudtuk átnyújtani a díjat. Egyikük a tanulmányi munkájáért és egy másik tanuló pedig a művészetoktatásban nyújtott kimagasló eredményéért. A  közösségi munka elismerésért járó Petőfi Emlékplakettet egy ballagtató szülőnek adtuk át.  Így a díj méltó körülmények között került átadásra.

   • A hátrányos helyzetű tanulókra kiemelten figyeltünk, s számukra a kirándulás utazási költségéhez, belépőjegyekhez nyújtottunk támogatást, amikor már a vírushelyzet ezt lehetővé tette. A fürdőzés mindig nagy élmény, mivel településünkön nincs erre lehetőség. gyomaendrődi fürdőbe tudtunk elvinni 22 gyermeket,  16 gyermeknek fürdőbelépőt vásároltunk, ill. 1 szociálisan igen hátrányos helyzetű tanulónak karácsonyra élelmiszercsomagot állítottunk össze.

     • Az egy iskolához való tartozás érzésének erősítéséhez az újonnan belépő elsősök számára az egyenpólókat vásárlása már hagyomány.  Az osztálykirándulásoknál  ez egy igen fontos ruhadarab, több éven használható. 111 db egyenpólót szereztünk be.

Összességében  alapítványunk működésre fordított kiadásaival, a kapott támogatással  céljaink megvalósításához járultak hozzá, melynek társadalmi hatása a felnövekvő nemzedéket  pozitív irány felé fogja elmozdítani. A kiemelkedő tanulmányi munka elismerése követendő példaként állhat a tanulóifjúságunk előtt.

Köszönjük a kapott támogatást.

Kondoros, 2022. január 30.

                                                                                                                       Lónai Sándorné

                                                                                                                       kuratóriumi tag

A KAPOTT ÖSSZEG: 998.000,-Ft
PÁLYÁZATI AZONOSÍTÓ: NEAE-KP-1-2020/1-000133
KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁST!
„ALAPÍTVÁNY A KONDOROSI ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKÉRT” alapítvány kuratóriuma

ELÉRHETŐSÉG

66-388-632

CSENGETÉSI REND

5553 Kondoros,

Iskola utca 2/6. (Felső tagozat)  

Hősök útja 36. (Alsó tagozat)

0.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

 

7:00-7:45
7:45-8:30
8:45-9:30
9:45-10:30
10:45-11:30

11:45-12:30
12:45-13:30
13:45-14:30

BÉKÉSCSABAI TANKERÜLETI KÖZPONT

5600 Békéscsaba,  Kiss Ernő u. 3.

​Tel: +36 (66) 795-215

Email: bekescsaba@kk.gov.hu

Tankerületi igazgató: Bánki András

Partnereink

nfu.jpg
emet_logo.png
EMMI-logo.png
ncsszi_logo.png
nea_logo.png
nemzeti_tehetseg_program_logo.png
ofi_logo.jpg
klebelsberg_logo.jpg
banner.png
nemzet_fejlesztesi_miniszterium_logo.jpg
bottom of page