top of page

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a 2014. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és Intézkedési Terv keretében pályázatot hirdetett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása - a közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési tevékenység – 2. forduló címmel, melynek célja az általános iskolák támogatása olyan egyedi, közlekedésbiztonsági program megvalósításában, melyet az iskolák saját maguk dolgoznak ki, mindezek mellett alkalmasak a legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretek széles körben történő terjesztésére a pályázat időszakában, a 2014/2015-ös tanévben.

Iskolánk, miután sikeresen pályázott az 1. fordulóban is, jogosulttá vált a 2. fordulós pályázati rendszerben is részt venni. E pályázat különlegességét az adta, hogy a pályáztatók csak az első három legsikeresebb pályamunkát kívánták támogatni 1.000.000,-Ft összeggel. Így fenntartói hozzájárulással beadásra került 2014. április 29-én elektronikus formában (www.eletuton.hu) a Lónai Sándorné által összeállított anyag.

 

Május 18-án az NFM értesítést küldött, hogy a mi intézményünk által benyújtott "A biztonságos közlekedésért Kondoroson!" című közlekedésbiztonsági pályázat a Bírálóbizottság döntése alapján országos szinten a 170 beadott pályázatból a 2. helyezést érte el. A díjat Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár adta át az ünnepélyes keretek között 2015. június 5-én, Izsófalván.

 

A szakmai program megvalósult, melyben szerepelt a kerékpár felszereltsége, a rendőri karjelzések, a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályai, tesztlapok kitöltése, kerékpáros ügyességi verseny, kerékpáros túra, szellemi vetélkedők. Jutalomként az alsós tanulók közül 34-en hajózhattak a Körösön, a felsősök közül 36 tanuló Budapesten gyakorolhatta a különböző tömegközlekedési eszközökön a biztonságos közlekedést. Progarmajainkat segítették a kondorosi és kardosi rendőrök, valamint a Vakok és Gyengénlátók Békéscsabai Egyesületének szakemberei is.


Amennyiben felkeltette a kedves olvasó érdeklődését e téma, cikkünkhöz kapcsolódóan megtekintheti hozzá a „Suliújság" külön kiadásátfotódokumentációnkat, ill. a programokról készült videofelvételt ezen honlapunkon.

Köszönet támogatóinknak:

nemzet_fejlesztesi_miniszterium_logo.jpg
klebelsberg_logo.jpg

A biztonságos közlekedésért Kondoroson!

bottom of page